Kafferistning og ristemetoder:
Cavidas kafferistning foregår i et mikroristeri. Alt bliver håndteret manuelt lige fra de udvalgte grønne bønner der kommer hjem hver uge, som nøje bliver afvejet og afmålt, til bønnerne lægges gasrister. Efter ristning bliver kaffen pakket i poser med ventil.
Vores principper for kafferistning
Cavida sikrer at du får den bedste dybde i de enkelte sorters karakteristiske smagsnuancer. Dine kaffebønner håndristes dagligt, så de er helt friske, når de kommer ud til dig. Håndristning betyder også, hver eneste type kaffe optimeres under kafferistningen.
Uanset hvor godt, du brygger, bliver det aldrig bedre, end ingredienserne tillader. Hvis du ønsker den bedst mulige smagsoplevelse i hver enkelt kop, anbefaler vi altid at bruge Cavidas kaffe. Vi kender vort brede udvalg i specialkaffer og blandinger ud og ind. Sammen finder vi det, der tilfredsstiller kaffelysten bedst hos dig!
Kafferistning med manuel overvågning
Hver bønnesort har sin egen overflade, hårdhed og størrelse. Derfor skal de behandles forskelligt for at få det optimale ud af dem. Cavidas kaffe har individuelle risteforløb for hvert rist og hver eneste portion overvåges manuelt.
Kaffebønnerne bestemmer
Kaffen i supermarkedet er nødt til at være mørkristet, fordi den skal være billig og kraftig og have lang lagertid. Hos Cavida er det kaffebønnernes egenart, der bestemmer, om ristningen skal være lys, mellem eller mørk. Til fuldautomatiske maskiner anbefaler vi altid enten mellem- eller mørkristede bønner.
Præcision i kafferistningen
Kafferistningen af de grønne bønner sker i en roterende tromle, der opvarmes med gas. Det sikrer præcis styring af temperaturen, som typisk ændres flere gange i løbet af hver ristning. Den efterfølgende afkøling foregår med luft.
Hvis du sidder tilbage med nogle spørgsmål, eller gerne vil høre mere om vores lækre kaffe og kafferistning. Så tøv ikke med at kontakte os. Du kan ringe til 88 77 72 72 eller sende en mail til kontakt@cavida.dk